Само на 18 години: Педри с първа повиквателна за Испания


Само на 18 години: Педри с първа повиквателна за Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

3450 0

Полузащитникът на Барселона Педри бе повикан в състава на Испания за първи път в понеделник преди световните квалификации с Гърция, Грузия и Косово.

18-годишният футболист е една от звездите на сезона в Ла Лига и се утвърди като един от най-креативните играчи в халфовата линия на каталунците. Сравняван с бившия полузащитник на Испания и Барселона Андрес Иниеста, Педри ще се бори за титулярно място в състава на селекционера Луис Енрике на Евро 2020 това лято.

В тима на „Ла Фурия Роха“ се завръщат левият бек на Барса Жорди Алба и халфът на Ливърпул Тиаго Алкантара. Алба рядко попада в сметките на Енрике след повторното назначаване на специалиста през 2019, докато Тиаго пропусна последния международен цикъл поради травма на коляното.

Испания започва своята кампания в световните квалификации срещу Гърция на 25 март в Гранада, преди да гостува на Грузия три дни по-късно. Последният двубой на състава ще бъде срещу Косово на 31 март в Севиля.

Съставът на Испания:

Вратари: Давид Де Хеа, Унай Симон, Роберт Санчес

Защитници: Педро Поро, Серхио Рамос, Иниго Мартинес, Хосе Гая, Ерик Гарсия, Жорди Алба, Диего Йоренте

Полузащитници: Фабиан Руис, Педри, Серхио Бускетс, Родри Ернандес, Коке, Маркос Йоренте, Серхио Каналес, Тиаго Алкантара

Нападатели: Дани Олмо, Микел Оярсабал, Феран Торес, Жерард Морено, Алваро Мората, Брайън Хил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички