Единственият директен червен картон в кариерата на Серхио Бускетс (ВИДЕО)


Единственият директен червен картон в кариерата на Серхио Бускетс (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1352 0

На 10 май (сряда) капитанът на Барселона Серхио Бускетс официално обяви, че ще си тръгне от "Камп Ноу" след края на сезон 2022/23!

До момента 34-годишният дефанзивен халф, който е играл единствено и само за Барса, е натрупал 719 мача във всички турнири, в които се е отчел с 18 гола и 45 асистенции, печелейки десетки трофеи.

Преди да се раздели окончателно с клуба, по всяка вероятност Бускетс ще добави още една титла от Ла Лига във "витрината" си - каталунците имат аванс от 13 точки пред втория Атлетико Мадрид, а до края на кампанията остават 5 кръга...

Интересно е да се отбележи, че, за разлика от жълти (общо 177), дългогодишният полузащитник на испанския гранд е получил само 3 червени картона в цялата си кариера, като само един от тях е бил директен такъв!

Бускетс е бил гонен с втори жълт картон в две шампионатни срещи, докато директният червен е бил получен в мач от груповата фаза на Шампионска лига - гостуване на Бенфика през есента на 2012 година.

Тогава Барселона печели с 2:0, но Серхио не довършва двубоя, тъй като в 88-ата минута проявява ненужна агресия при единоборство със съперников играч и главният съдия му вдига директен червен картон. Можете да видите репортаж от тази среща в долното видео!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - В Испания обявиха кой ще е новият капитан на Барселона след раздялата със Серхио Бускетс!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички