Серхио Бускетс с дълго и прочувствено сбогуване с Барселона и феновете


Серхио Бускетс с дълго и прочувствено сбогуване с Барселона и феновете
Снимка: Getty Images

10833 0

Полузащитникът Серхио Бускетс коментира решението си да напусне Барселона след края на сезона. 34-годишният испанец е капитан на тима и възпитаник на акамедията на клуба. Той дебютира за първия тим през 2008 година и записа 718 мача за него. Това е третият показател в клубната история.

С каталунците Бускетс спечели 8 пъти Ла Лига, 7 пъти Купата на Краля и Суперкупата на Испания, по 3 пъти Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

"Здравейте, кулес. Време е да обявя, че този сезон е последният ми в Барселона. Беше едно незабравимо пътуване от детството, когато идвах на мачове или ги гледах по телевизията. Винаги съм мечтаел да играя с тази фланелка и на този стадион. Реалността надмина всичките ми очаквания.

Нямаше да повярвам, ако ми бяха казали, когато като млад влязох в системата на Барса, че ще прекарам 15 сезона в най-добрия клуб в света, клубът на моя живот, клубът, на който бях и винаги ще бъда фен. Че ще бъда сосио, играч и капитан, че ще играя повече от 700 мача.

За мен беше чест и източник на гордост да мога да нося, представлявам и защитавам емблемата на Барселона в продължение на много години, но всичко си има начало и край. Не беше лесно решение, времето дойде. Въпреки че решението не беше лесно, мисля, че моментът дойде.

Искам да благодаря на всички хора, които помогнаха това да се случи, от първия до последния ден: служители на клуба, лекари, физиотерапевти, мениджъри на екипи, администратори, делегати, преса, ръководство, президенти, треньори, анализатори. И особено на моите съотборници, с които прекарах хиляди часове, шегувах се, чатих, играх, смях се, плаках, празнувах.

Благодаря и на сосиос и феновете по цял свят, които ме подкрепяха и ме даряваха с любов през цялото време. И, разбира се, благодаря на моето семейство, което ме поддържаше в добрите и в лошите моменти, направи това пътешествие специално и пожертва много неща, за да бъде до мен и да ме вижда щастлив.

Благодаря на всички, скоро ще се видим в последните мачове. Да бъдеш фен на Барселона е най-доброто, което можеш да бъдеш", заяви Бускетс, цитиран от сайта на Барселона. А ето кой ще замени Бускетс като капитан на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички