Еден Азар стресна още повече Реал Мадрид


Еден Азар стресна още повече Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

3219 0

Звездата Еден Азар, който беше привлечен в Реал Мадрид, за да замести Кристиано Роналдо, отново притесни сериозно ръководството на тима, а причината е състоянието, в което се намира. След като през миналото лято се появи за подготовката на тима със сериозни проблеми с теглото, довели до много травми, белгийският ас и сега не е готов да се включи на пълни обороти в селекцията на Зинедин Зидан. 

След като отхвърли молбата на Реал да остане да се готви на Валдебебас и замина с отбора на Белгия за два мача от Лигата на нациите, Азар не изигра нито една минута под ръководството на Роберто Мартинес и това вбеси треньорския щаб на "белия балет". Селекционерът на "червените дяволи" обаче имаше обяснение за създалата се ситуация, а проблемът е изцяло в състоянието на играча.

"С Азар трябва да се подходи търпеливо, защото просто не е в игрови ритъм. Има нужда от много персонална работа. От медицинска гледна точка той е в отлично състояние. Но няма ритъм. Не е готов да играе 90 минути. Затова и не игра за Белгия", каза Мартинес в интервю за "COPE". 

"Ако играехме приятелски мачове, щях да го пусна да играе 45 минути в първата среща, а след това около час във втората. В мач от Лигата на Нациите не мога да го пусна да играе. Не е на 100% готов", отсече още Мартинес. 

Това е поредна сигнална лампа в Реал Мадрид за състоянието на една от рекордните покупки на тима. Азар почти не игра през миналия сезон заради множество контузии и всеки път, когато изглеждаше, че е напът да се разиграе, получаваше нова травма. Особен проблем създаде травмата в глезена, получена в Шампионска лига срещу ПСЖ, която го извади от строя за месеци. 

Според информация на Marca, клубът няма да бърза с включването на Азар в игра, като ще му отдели специално внимание, най-вече на физическата му подготовка, за да е напълно готов за мачовете на Реал и да не се стига до развой, подобен ма този през миналия сезон. 

В последните дни белгийският ас стана обект и на журналистическо разследване, което гласи, че Реал Мадрид е платил много повече от обявеното за услугите на Еден Азар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички