От Реал Мадрид се ядосаха на Азар заради повиквателна от Белгия


От Реал Мадрид се ядосаха на Азар заради повиквателна от Белгия
Снимка: Getty Images/Guliver

1589 0

В Реал Мадрид не са никак доволни, че Еден Азар замина на лагер с националния отбор на Белгия, след като играчът не участва в нито една от мачовете на "червените дяволи" в Лигата на нациите. Заради наближаването на новия сезон от Мадрид не искаха Белгийската федерация да вика Тибо Куртоа и Еден Азар за откриващите мачове в Лигата на нациите. В резултат на това събитията, които се случиха с участието на Азар през последните няколко дни, разгневиха "белия балет".

Докато Куртоа се завърна в Мадрид в петък, за да продължи предсезонната подготовка, Азар остана с бегийския тим, но не изигра нито минута в нито една от победите срещу Дания (2:0) в събота и Исландия (5:2) във вторник.

Първоначално Азар обмислял да не пътува, след като научил, че Лука Модрич и Мартин Одегаард са решили да останат и да не представляват Хърватия и Норвегия, съответно. Освен това е бил наясно и с плановете на Куртоа. Но накрая треньорът на Белгия Роберто Мартинес го убедил, че е необходим в белгийската съблекалня и че влизането в игра ще бъде най-добрата форма за подготовка за началото на сезона в лигата.

Както беше договорено със специалистите на Реал Мадрид, 28-годишният нападател следваше индивидуален план през първите дни в тренировъчната база. Но поради скорошната му история на контузии и факта, че той се присъедини към груповите сесии в петък, само 24 часа преди първия мач срещу Дания, възможността той да участва в този мач отслабна драстично. Въпреки това играчът пак реши да пътува до Копенхаген.

За голямо учудване на клуба от Мадрид, ситуацията не се подобри и в Брюксел три дни по-късно, където Азар дори не бе викнат да се подготви за сблъсъка срещу Исландия във вторник вечерта. Първоначално Мартинес заяви, че Азар ще участва в поне един от мачовете, ако не и в двата, преди по-късно да го стесни до един. Но фактът, че Азар пътува, за да служи като неизползван заместник, вместо да остане да се подготвя за новия сезон с Мадрид, не се хареса никак на ръководството на Реал.

А каква е равносметката на Азар за изминалия сезон - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички