Мигел Гутиерес - младокът, който впечатли всички в Реал Мадрид


Мигел Гутиерес - младокът, който впечатли всички в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

2869 0

С две победи от два старта като титуляр, не е изненадващо, че Мигел Гутиерес спечели симпатиите на всички в Реал Мадрид. 19-годишният ляв бек изигра по 90 минути във важните мачове срещу Гранада и Атлетик Билбао от Ла Лига.

Младокът показа на всички защо Зинедин Зидан го предпочете пред ветерана Марсело, а самият френски наставник често бе виждан да аплодира и насърчава Гутиерес от страничната линия.

Роденият в Мадрид играч е готов да тича по цял ден и не се колебае да раздава команди на по-големите и опитни от него на терена. Гледката как Марсело е закован на пейката на "Сан Мамес" бе достатъчно красноречива за това какво влияние е оказал и ще оказва тепърва 19-годишният бранител.

Гутиерес е последният от групата юноши на Реал, които дебютираха за първия отбор през този сезон. Преди него това сториха Серхио Арибас, Марвин Парк, Уго Дуро, Виктор Чуст и Антонио Бланко. На шега казано, изглежда, че "белия балет" е пазел най-добрата си "ръка" за последното "раздаване", тъй като Мигел направи най-голямо впечатление от всички останали младоци.  

Със сигурните си изяви на зеления "килим" и увереността, която демонстрира още в този ранен етап на своята кариера в мъжкия футбол, няма да бъде изненадващо, ако левият бек се превърне в несменяем титуляр на "Бернабеу"!

За съжаление на Зинедин Зидан обаче, Реал Мадрид ще бъде без един от основните си играчи в последния 38-и кръг на Ла Лига, в който ще се определи кой ще е шампион на Испания.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички