Класа: Какво е направил Мануел Нойер след гола на Алисон Бекер за Ливърпул


Класа: Какво е направил Мануел Нойер след гола на Алисон Бекер за Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

20835 0

Вратарят на Ливърпул Алисон Бекер стана първият страж в историята на мърсисайдци, който отбелязва гол за легендарния клуб. Попадението му в 94-ата минута на мача срещу Уест Бромич запази шансовете на "червените" да намерят място сред най-добрите четири тима в Англия, осигурявайки си по този начин място в турнира Шампионска лига за следващия сезон.

Впечатлен от изпълнението на бразилеца, неговият колега и може би най-добрият вратар в света за последното десетилетие Мануел Нойер не скри възхищението си и веднага след срещата написа в профила си в една от социалните мрежи: "Какъв гол, приятелю мой!"

В същото време, националът на Германия разкри пред The Athletic, че се е свързал лично с Алисон, за да го поздрави за феноменалното попадение:

"Поздравих го и си разменихме няколко съобщения. Всеки вратар мечтае да вкара победен гол. По принцип, щом се налага да влезеш в наказателното поле, значи отборът ти губи, но Ливърпул се нуждаеше от тази победа, за да се класира в Шампионска лига. Феноменално. Какво страхотно изпълнение с глава!", каза Мануел Нойер и добави:

"Много съм радостен за него. Той е толкова добър човек и с него лесно се разбираш. Заслужи си този момент!"

Нойер, който е на само два мача от "кота 100" за Бундестима, продължава да бъде един от най-добрите вратари в света. 35-годишният страж е в серия от 10 поредни години, изпълнени с трофеи в Байерн Мюнхен. Чест му прави, че отправя такива топли думи към конкурентен вратар в Европа - постъпка, на която малко футболисти биха се решили!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички