10 от Атлетико Мадрид се провалиха срещу Виляреал в търсенето на среброто в Ла Лига (ВИДЕО)


10 от Атлетико Мадрид се провалиха срещу Виляреал в търсенето на среброто в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1196 0

Атлетико Мадрид и Виляреал завършиха 2:2 в мач от последния кръг на испанската Ла Лига и по този начин мадридчани си гарантираха бронзовите медали. Над всички пък бе Анхел Кореа, който вкара и двете попадения за "рохибланкос".

Двубоят започна по чудесен начин за домакините. Никълъс Джаксън си пробва късмета с мощен удар от границата на наказателното поле. Опитът на футболиста на "жълтата подводница" бе успешен и той откри резултата.

Радостта на Виляреал обаче бе кратка, тъй като Анхел Кореа смълча публиката само 8 минути по-късно. Френската звезда Антоан Гризман центрира от свободен удар, а аржентинецът стреля право в долния ляв ъгъл и изравни.

След почивката Атлетико излезе по-мотивиран и успя да осъществи пълния обрат. Кореа вкара второто си попадение в 56. Антоан Гризман пък се отчете с втора асистенция, след като намери аржентинеца, който преодоля стража на домакините и даде преднина на своя тим.

Video edited on Kapwing

В 71-ата минута обаче "дюшекчиите" останаха с човек по-малко. Аксел Витцел направи ужасяващо влизане и моментално му бе показан директен червен картон от главния арбитър. Виляреал всячески се опитваше да изравни и успя да направи това в 93'. Хорхе Паскал получи хубав пас и просто добави топката във вратата на Ян Облак за 2:2.

Атлетико Мадрид приключва кампанията на третата позиция в испанския елит с актив от 77 точки - 1 по-малко от втория Реал Мадрид. Виляреал пък завършва пети с 64 пункта в актива си и ще играе в Лига Европа догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички