Дуото Меси - Гризман донесе изстрадан успех на Барселона


Дуото Меси - Гризман донесе изстрадан успех на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3939 0

Барселона записа 5-а поредна победа в испанската Ла Лига, след като "блауграна" надделя с 2:1 над Атлетик Билбао в страхотен мач от неделната програма на шампионата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5' Барса можеше да стигне до първи гол в мача. Умтити успя да отнеме топката от Раул Гарсия, а Де Йонг веднага изведе Меси отдясно в наказателното поле. Ла Пулга успя да овладее добре, нагласи се за удар с ляв крак, но Симон реагира отлично и с дясната си ръка успя да запази вратата си "суха". 

Натискът на "блауграна" продължи и в 14' Меси отново имаше шанс да отбележи. След рикошет топката се озова у Пянич, който от границата на наказателното поле пробва удар, който беше неточен, но Меси засече топката с гърди и се размина на половин метър с попадение - малшанс за Ла Пулга. 

В 18' Венседор извърши ненужно нарушение срещу Пянич точно пред наказателното поле на Билбао. Минута по-късно самият Меси стреля от 16 метра изключително технично, като техничният му удар падна точно под горната греда, и то в далечния за вратаря ъгъл - вълшебно изпълнение и 1:0 за каталунците. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Втората част започна отлично за Барселона, като отборът имаше 2 страхотни положения за гол, но и двете бяха пропилени от Дембеле, който беше крайно неточен в завършващата фаза. Вместо каталунците да увеличат аванса си, се стигна до изравняване, и то без Атлетик да е имал добро положение в мача. 

В 49' Гарсия получи топката по дясното крило, Мингеса закъсня да го покрие и той центрира към далечната греда, където в опита си да изпревари Де Маркос, Алба засече топката в собствената си врата - 1:1. 

В 74' Барса си върна водачеството в резултата. При продължително нападение на домакините Дембеле изведе Мингеса в наказателното поле, а десният бек пусна точен пас за Гризман през малкия пеналт - удар и 2:1 за "блауграна". 

В последните 15 минути баските осъществиха сериозен натиск, при който Иняки Уилямс на два пъти се отчете със сериозни пропуски. В продължението на два пъти Барселона пропусна да реши всичко в мача, като първо Алба, а след това и Меси, не успяха да завършат успешно контраатаки на домакините. Това обаче беше без значение, тъй като баските така и не се добраха до втори гол - 2:1 краен резултат. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Мингеса, Араухо, Умтити, Алба, Де Йонг, Пянич, Педри, Меси, Дембеле, Гризман

Атлетик: Симон, Берчиче, Мартинес, Йерай, Капа, Дани Гарсия, Венседор, Муняин, Де Маркос, Раул Гарсия, Уилямс

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИК БИЛБАО ОТ ЛА ЛИГА?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона отново ще се изправи срещу голям дразнител, какъвто несъмнено е Атлетик Билбао. Двата тима излизат един срещу друг в дербито на кръга от испанската Ла Лига, като със сигурност имат стари сметки за уреждане.

Именно тези два отбора определиха носителя на Суперкупата на Испания, след като бяха съперници във финала. Тогава каталунците бяха на секунди от трофея, но първо бяха изравнени, а след това в продълженията и обърнати, за да изпитат горчивото разочарование.

Мачът се запомни и с друго - първият червен картон на Лионел Меси с фланелката на Барселона. Аржентинецът си позволи да удари без топка Асиер Виялибре, след като играчът на баските неколкократно провокира противниковите играчи.

Футболистите на Роналд Куман ще преследват задължителна победа, която ще ги изравни по точки с втория във временното класиране - кръвният враг Реал Мадрид. Атлетик се представя разочароващо през този сезон и е на цели 13 точки от днешния си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички