ДОКАЗАНО: Има ли грешка на ВАР при отменения гол на Реал в Ел Класико? (ВИДЕО)


ДОКАЗАНО: Има ли грешка на ВАР при отменения гол на Реал в Ел Класико? (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4806 0

Последното Ел Класико в Ла Лига за сезона предложи много интересни моменти, пълен обрат в полза на Барселона и немалко критики към главния рефер и съдиите, отговарящи за системата VAR. 

В неделя вечер и в понеделник през целия ден тече дискусия за отменения гол на Марко Асенсио във вратата на Тер Стеген минути преди края на срещата. В социалните мрежи валят снимки и стоп-кадри на момента, в който Карвахал подава топката, а феновете на Реал демонстрират категоричност в мнението, че клубът е бил ощетен. Ситуацията обаче е малко по-различна. 

Изключително точна намеса на ВАР в Ел Класико - голът на Асенсио е нередовен

Докато в Реал с право се чудят защо Гави не получи червен картон в Ел Класико за безобразното му изпълнение в края срещу Дани Себайос, то съмнения за правотата на отменения гол не трябва да има. 

Пълен компютърен анализ, направен от специалисти, след края на срещата показва точния момент на подаването и точната позиция на терена и на Жул Кунде (последният играч в отбраната), и на Асенсио (авторът на гола). 

Видеото демонстрира, че решението на VAR е правилно, като действително засадата е изключително малка. Моделът е изключително акуратен, така че съмнения за ситуацията повече не трябва да има, благодарение на Начо Тейадо и медийния канал "Archivo VAR": 

Всички интересни новини след Ел Класико четете в Sportlive.bg, където ще намерите и интересното твърдение на Анчелоти, че Реал е бил по-добър на "Камп Ноу" и има съмнения в съдийските отсъждания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички