Диего Симеоне обясни защо Атлетико е успял да обърне Ливърпул


Диего Симеоне обясни защо Атлетико е успял да обърне Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1488 0

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не смята, че победата на неговия тим над Ливърпул в Шампионската лига е била плод само на късмет. „Дюшекчиите“ успяха да елиминират действащия европейски клубен шампион на 11-ти март след впечатляващ обрат на „Анфилд“.

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп отправи критики към дефанзивния подход на Атлетико Мадрид по време на двата мача от осминафиналите на Шампионската лига. Според Диего Симеоне обаче футболът е като бокса и е най-важно да удариш във финалната част от двубоя. „Футболът е като бокса, тъй като трябва да знаеш кога да атакуваш. В Атлетико знаем способностите, които имаме ние като отбор. Най-пресният пример е когато играхме срещу Ливърпул – те са невероятен тим, но ние знаехме, че можем да ги ударим. Когато те говорят колко големи късметлии сме били ние, аз бих им отвърнал, че сме тим, който губеше с 0:2, но успя да отбележи три гола. Това не е късмет. Трябва да се гледа целия мач“, заяви Диего Симеоне в интервю за ‘AFA’.

Отборът на Атлетико Мадрид успя да постигне обрат срещу Ливърпул, след като губеше с 0:2 до 95-тата минута на „Анфилд“. Два гола на Маркос Йоренте и един на Алваро Мората донесоха победа с 3:2 за „рохибланкос“ и класиране за четвъртфиналната фаза в Шампионската лига за тима на Диего Симеоне. А ето кой футболист на Реал Мадрид е близо до трансфер в Атлетико.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички