Звезда на Атлетико (Мадрид) с положителен тест за коронавирус, деветима са с антитела


Звезда на Атлетико (Мадрид) с положителен тест за коронавирус, деветима са с антитела
Снимка: Getty Images/Guliver

1154 0

Играчът на Атлетико (Мадрид) Ренан Лоди е дал положителна проба за коронавирус, потвърждава AS. Според източници на изданието Лоди е показал симптоми на болестта в началото на март месец и е съобщил на клуба, който е наблюдавал ситуацията в последните няколко седмици.

Лоди е сигурен, че симптомите са причинени от грипа в началото на март. Малко след това започва да изпитва проблем с дишането и липсата на кислород, за който разказа пред клуба. От там веднага изпратили лекар в къщата му, където той живее с приятелката си. Тя показа симптоми на коронавирус само няколко дни по-късно.

Други 9 играчи са имали негативен резултат, но с анти-тела и те са свободни да подновят тренировки. Тестовете са били направени в сряда и въпреки че в момента Лоди няма никакви симптоми, то ще трябва да стои 10 дни под карантина. След това ще му се направи нов тест и чак тогава евентуално ще се присъедини към съотборниците си. Той е сред най-добрите играчи в състава на Диего Симеоне, след привличането му миналото лято.

По-рано RAC1 съобщи, че общо петима от играещите в Испания футболисти са с коронавирус. Според медията, вирусът е бил открит в организма на трима футболисти от Ла Лига и двама от Сегунда. А кога ще стартира шампионатът вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички