Денят, в който Барселона "договори" Жоао Феликс


Денят, в който Барселона "договори" Жоао Феликс
Снимка: Getty Images

4592 0

Три мача бяха достатъчни на Жоао Феликс, за да покори Англия. Нападателят на Атлетико, който е под наем в Челси вече се превърна в един от еталонните за лондонския тим . Въпреки изгонването, претърпяно в първия му мач като "син" играч и последвалото наказание, португалската звезда се възползва от 238-те минути, които прекара в Челси, за да се "разбере" с Греъм Потър - големият поддръжник на неговото подписване.

Влиянието на Феликс в Англия е такова, че Челси вече иска да постигне споразумение с Атлетико за превръщане на заема в трансфер, нещо, което Мигел Анхел Гил не приема в момента. И това е, че всяко движение, което се случва с португалеца в Атлетико, зависи от приемствеността или напускането на Чоло Симеоне.

През зимния трансферен прозорец на 2022 г. Барселона и Атлетико (Мадрид) постигнаха принципно споразумение за трансфера на португалската звезда.  Барселона трябваше да изплати 70 милиона евро и да поеме правата над футболиста. Тази сума, първоначално платена от каталунците, можеше да достигне 135 милиона в зависимост от поредица от цели. Трансферът на Феликс тогава изглеждаше факт, но финансовият феърплей попречи на Блаугранас и накрая операцията се оказа неуспешна. 

Атлетико се съгласи да отвори вратата

Барселона обаче не е единственият клуб, който изкушава Жоао Феликс, откакто пристигна в Атлетико. Байерн и Манчестър Юнайтед също се опитаха да получат услугите му. И в двата случая този интерес беше известен на Атлетико. Понякога обаче отказът на "дюшекчиите" да се разделят с португалеца, а друг път заради определената цена за трансфера (130 милиона) блокира всяка възможност за продажба. Но на този наскоро затворен зимен пазар Атлетико разбра, че най-добрият начин да се опита да преоцени важен актив на клуба е временно да отвори вратата за Жоао Феликс. 11- те милиона, платени от Челси, за да се насладят само на пет месецана португалската звезда правят операцията, от икономическа гледна точка, една от най-важните задачи.

Остава да видим дали в недалечно бъдеще Барса ще опита отново да го привлече. Хора, близки до Лапорта, казват, че президентът развълнуван от идеята да интегрира таланта на Жоао Феликс с този на Педри, Гави, Де Йонг... За да се осъществи това, обаче, Барселона трябва да продава. Ансу Фати, също представляван от Жорже Мендеш, може да бъде избран да напусне "Камп Ноу" следващото лято. Ако това се случи, Феликс ще бъде един от възможните кандидати за заемане на това свободно място. Дори в клуба на Барса има хора, които подозират размяна между португалската звезда и Ансу.

А ето и кой ще замени Жоао Феликс в Атлетико, след като бъде продаден

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички