Де Йонг разкри как Бартомеу го убеди да премине в Барселона


Де Йонг разкри как Бартомеу го убеди да премине в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1544 0

Полузащитникът на Барселона Френки Де Йонг обяви, че не съжалява за трансфера си в каталунския клуб. Нидерландецът премина на "Камп ноу" през 2019 година от Аякс, който получи 75 милиона евро за правата му. В онзи момент той бе желан и от други големи клубове - сред тях бяха ПСЖ и Манчестър Сити.

"Мечтаех да играя за Барселона. Това бе любимият ми клуб извън Нидерландия. Когато представителите на Барса ми съобщиха за интереса на клуба, то улесниха моя избор. Първоначално нямах усещания, че Барселона иска да подпише с мен. Но когато ми казаха, че имам добри шансове да стана титуляр, изборът стана лесен", обясни звездата, цитиран от "ВВС".

"Бартомеу ми говори за другите клубове и за Хосеп Гуардиола. Каза, че Гуардиола е бил страхотен, когато е работил тук. Определи го като най-големия треньор, но ми каза: "Ако искаш да се наслаждаваш на живота, то искаш да играеш в Барселона". Понякога, когато отиваш на тренировка, обръщаш внимание на времето и осъзнаваш: "Винаги съм искал това от дете. Тук наистина съм щастлив", допълни нидерландският халф. А какъв друг любопитен съвет му е помогнал да избере Барселона вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички