Намиращ се в кома, Нури от Аякс посъветвал Де Йонг да премине в Барса


Намиращ се в кома, Нури от Аякс посъветвал Де Йонг да премине в Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

14429 0

Полузащитникът на Барселона Френки Де Йонг направи любопитно признание. Той разкри, че се е съветвал дали да премине в каталунския гранд с намиращия се по това време в кома свой приятел и бивш съотборник в Аякс Абделак Нури. Двамата са се познавали още преди Де Йонг да премине в нидерландския гранд. Халфът премина в Барселона през лятото на 2019 година, въпреки че сделката бе договорена 6 месеца по-рано.

Нури припадна по време на мач през лятото на 2017 година и изпадна в кома. Впоследствие стана ясно, че той е получил мозъчно увреждане. вчера стана ясно, че 22-годишният Нури е излязъл от комата след почти 3 години. Оказва се, че той е повлиял и върху двата най-важни трансфера на Де Йонг в кариерата досега.

"Бях решил, че ще напусна Вилем II. Тогава имах участие в турнир в Гърция с отбора до 19 години. Апи ми каза: "Не, трябва да дойдеш в Аякс. Какво ще правиш в ПСВ? просто ела в Аякс", разказа нидерландската звезда на Барселона.

"Започнах да се съмнявам дали трябва да премина в Барселона. Отидох да го видя. Тогава майката на Апи влезе и го попита: "Къде трябва да отиде Френки?". Тя назова клубовете и каза: "Трябва ли той да отиде в Барселона?". Тогава Апи даде знак с вежди в знак на съгласие. Това беше много хубав момент за мен и семейството", допълва халфът. А колко е коствало на Барселона да уреди сделката с Де Йонг вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички