Де Бур: Коутиньо не успя в Барселона, тъй като дублира задачите си с Меси


Де Бур: Коутиньо не успя в Барселона, тъй като дублира задачите си с Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

2064 0

Бившият атакуващ халф на Барселона Роналд де Бур изрази мнение защо, според него, бразилецът Филипе Коутиньо не успя да разгърне своя потенциал и да стане звезда в каталунския клуб. Халфът премина на "Камп ноу" след дълга трансферна сага от Ливърпул, но не успя да се наложи в състава и през настоящия сезон играе под наем в Байерн (Мюнхен).

"Коутиньо беше играчът, чрез който се градеше играта на Ливърпул. В Барселона той можеше да свърши по-малко работа, но дублираше задачите на Меси. Затова Барселона беше по-уязвима, тъй като двама играчи едновременно бяха освободени от отбранителни функции. Има само един футболист, който може да прави това и той е Меси. Трудно е да се адаптираш веднага към двама играчи", коментира нидерландецът, цитиран от Daily Express.

"Коутиньо е великолепен играч, но понякога не отговаря на стила на игра на Барселона. Това не означава, че той е лош играч. В друг клуб вероятно всичко за него ще е чудесно. В Барселона не му провървя да бъде заедно с Меси, заради което трябваше да смени ролята си", допълва Де Бур. Според слуховете, Меси харесва Коутиньо и не иска той да напуска (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички