Да "боготвориш" Бензема, но да избереш Меси и да се оправдаеш с...


Да "боготвориш" Бензема, но да избереш Меси и да се оправдаеш с...
Снимка: GettyImages

2758 0

Дейвид Алаба безспорно е сред най-коментираните футболисти през последните часове, след като станаха ясни победителите на FIFA "The Best", когато бяха наградени най-изявените имена от футбола през изминалата година. 

Драмата около австриеца дойде около неговия вот за "Най-добър футболист", след като той предпочете да постави на първо място Лионел Меси, а втори да остави съотборника си Карим Бензема. Тройката в случая се допълва от Килиан Мбапе, а кавалерът на "Златната топка" остана трети в крайното класиране. 

Отговорът на Алаба към нападките

Дефанзивният защитник видимо се почувства длъжен да обоснове избора си, след като бе нападнат от фенове на Реал Мадрид в социалните мрежи. Той обясни, че като капитан на Австрия всъщност не е взел еднолично решението около избора си. 

"Австрийският национален отбор гласува за тази награда като отбор, не само аз. Всеки в "съвета" на тима може да гласува и така бива решено.

Всички знаят, особено Карим, колко много му се възхищавам и на неговите изяви. Често съм казвал, че за мен той е най-добрият нападател в света и това все още е така. Без съмнение.", написа опитният футболист във вторник сутрин.

Вижте до каква вълна доведе изборът на Алаба около "The Best"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички