Чужденците в Барселона искали да се приберат в родината си за карантината


Чужденците в Барселона искали да се приберат в родината си за карантината
Снимка: Getty Images/Guliver

2448 0

Медицинският щаб на Барселона е събрал всички играчи и треньори на тима, за да им разясни как да процедират по време на пандемията с коронавирус. Ръководителят на службата по трудова медицина Хауме Падрос разкри какво се е случило по време на срещата.

"Обяснихме им колко тежка е пандемията. Предвид скоростта, с която се разпространява коронавирус, най-добрият съвет е да се приберат у дома и да прекратят тренировки. Но преди всичко, ги призовахме към отговорност и че трябва да бъдат насоки и дори идоли за феновете. Помолихме ги да дадат пример със своето поведение", заяви Падрос, цитиран от "Mundo Deportivo".

"Футболистите няма да спрат физическата си активност. Разликата е, че те няма да бъдат в група, а индивидуално. Спортистите имат уреди за тренировка. Разбира се, ако искат да излязат на улицата, ги посъветвахме да не се отдалечават от дома и да бъдат особено внимателни", допълни той.

"Някои играчи попитаха могат ли да напуснат Испания, тъй като техните роднини живеят в други страни. Това е логично и нормално, но не трябва да се лети никъде. Те трябва да останат у дома. Много футболисти също имат деца. Добрата новина е, че вирусът не влияе на деца на възраст до 18-19 години. Но децата могат да бъдат преносители и да предават болестта, дори и да не го осъзнават", завърши медикът. А кога се очаква да настъпят позитивни промени в ситуацията в италия вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички