Винисиус е имал точно три дни, за да избере между Реал Мадрид и Барселона


Винисиус е имал точно три дни, за да избере между Реал Мадрид и Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

3329 0

В началото на месеца играчът на Реал Мадрид Винисиус вкара първия си гол в Ел Класико, като се превърна в най-младия реализатор в дербито за този век, задминавайки Лионел Меси. Не е тайна, че преди да премине в "белия балет" бразилецът е имал оферта от Барселона, но в крайна сметка е избрал да премине при мадридчани.

"Всичко започна веднага, след като се върнах от първенството на Южна Америка до 17 години в Чили. Вече имаше слухове в пресата, но аз не им вярвах. В крайна сметка се случи: и Реал Мадрид, и Барселона имаха оферти за мен. Имах само три дни, за да взема решение. Винаги съм искал да играя за най-великия клуб и затова избрах Реал Мадрид", сподели Винисиус пред FourFourTwo.

От Барса са си мислили, че сделката е напълно уредена, особено след като и Неймар се е обадил на тийнеджъра, но не така стояли нещата."Родителите ми посетиха и двата клуба и харесаха Реал повече. Съвпадна с моето желание, почувствах, че техният проект е по-добър за мен. Дават много игрово време на младите играчи, а и бяха в забележителен период на успехи в Шампионска лига. Една от най-трудната част бе да започна да играя по-често и да накарам хората да забравят за сумата, която са платили за мен", допълни още той. "Кралете" платиха 45 млн. евро за таланта, но вече започва да намира все по-често място дори и в състава на Зинедин Зидан. По-рано пък бранителят на каталунците Жерар Пике отправи остри думи към Винисиус след Ел Класико (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички