Часове преди крайния срок: Лапорта събра нужната сума и отново ще оглави Барселона


Часове преди крайния срок: Лапорта събра нужната сума и отново ще оглави Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1336 0

Новият президент на Барселона Жоан Лапорта е успял да събере нужната парична гаранция в размер на 125 милиона евро и вече няма никакви пречки да застане начело на каталунците. Лапорта имаше срок до сряда да събере 15% от бюджета на Барселона, което вече е сторено. Ако не беше изпълнил тази задача, то Лапорта нямаше да може да встъпи в длъжност, а клубът трябваше да проведе нови избори.

Уставът на клуба изисква от борда на директорите да "носи отговорност за своите действия", а банковата гаранция е начин за защита на клуба срещу безотговорно управление. Надеждите на Лапорта за осигуряване на гаранцията бяха поразени през уикенда, когато беше обявено, че един от неговите вицепрезиденти Хайме Гиро вече няма да бъде част от екипа му. Именно Гиро трябваше да контролира финансите на клуба.

Официалната причина за оттеглянето му бе "професионални ангажименти, които ще го задължат да прекарва много време в Лондон", но източници на ESPN твърдят, че е имал неразбирателства с Лапорта. 58-годишният каталунец обаче все пак е успял да договори нужната сума по други канали и ще може да встъпи в длъжност като президент на клуба.

А в какви отношения са Роналд Куман и Жоан Лапорта - вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички