4 пъти настояща звезда на Барса се изплъзнала на Реал Мадрид


4 пъти настояща звезда на Барса се изплъзнала на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1845 0

Един от футболистите на Барселона на четири пъти в кариерата си е заинтригувал Реал Мадрид, но мадридският гранд така и не успява да го привлече. Става дума за Феран Торес. Испанецът подсили каталунците през зимния трансферен прозорец, като подписа с тях за 5 години.

Първата си оферта от Реал Торес получава на 10-годишна възраст. Тогава семейството му не се съгласило да го пусне в столицата толкова млад. Нападателят е роден във Фойсо, област Валенсия.

Четири години по-късно "Кралският клуб" отново забелязва младока, но треньорите на неговата възрастова група го видяли на позицията десен бек, което изплашило и отказало футболиста, твърди каталунският вестник "Спорт".

На 17 години Торес отново влиза в полезрението на гранда от Мадрид. Тогава той тепърва влиза в първия отбор на Валенсия и се е изявил на юношеското световно първенство. "Прилепите" поискали за правата му 8 милиона евро, но от Реал не пожелали да платят тази сума.

Последния си опит да привлече испанския национал "Белия балет" прави преди 2 години. Тогава заради пандемията от коронавирус от "Сантяго Бернабеу" загубили желание да инвестират в трансфери. През декември 2021 година и в много лошо финансово състояние Барселона рискува и плати 55 милиона евро за нападателя. Ето двете причини, поради които "блаугранас" го спечели. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички