Българин подписа с тим от Ла Лига до 2023 година


Българин подписа с тим от Ла Лига до 2023 година
Снимка: Getty Images/Gulliver

1628 0

Младият български нападател Борислав Станков, който в Испания е известен като Славия, е подписал договор с елитния Валядолид до 2023 година, информира AS. Испанският клуб е собственост на бразилската легенда Роналдо.

Момчето е родено в България, но очевидно израснал в Испания и там развива кариерата си. Роден на 5 май 2002 година нападателят, чието пълно име е Борислав Ивайлов Станков, е голмайстор на група 5 от първенството за юноши старша възраст на Испания с 18 гола.

Борислав вече дебютира за втория отбор на Валядолид, който също е на 3-о място в своята зона на Сегунда "Б". Той се появи на терена 15 минути преди края при гостуването на "Исара", завършило 2:2. Изявите му привличат интереса и на други отбори. И за да бъде запазен в клуба, от Валядолид му предлагат договор до 2023 г.

Качествата на момчето не остават незабелязани от националните селекционери на Испания и те го викат няколко пъти в отбора до 18 години. За последно беше част от тима на треньора Пабло Амо, които победиха с 2:1 Дания в контролна среща. По-рано пък се появи информация, че третодивизионен отбор "не пуска" роден талант да дебютира за националния отбор - ето и повече подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички