Икер Касияс се прицели в президентския пост на футболната федерация в Испания


Икер Касияс се прицели в президентския пост на футболната федерация в Испания

1803 0

Легендарният вратар на Реал Мадрид и Испания е готов да се кандидатира за президент на Футболната федерация в страната на предстоящите избори. Футболистът на Порто е към края на своята кариера и иска следващото му начинание да е президенсткият пост.

Според El Larguero Касияс вече е обявил намеренията си пред Висшия съвет за спорт в Испания. COPE и Marca информираха за тези негови намерения още преди месец, но сега твърденията се увеличават. Освен това стражът е търсил подкрепа и от част от бившите си съотборници в испанския национален отбор.

Така Луис Рубиалес ще се изправи срещу кандидат, който има голяма тежест в испанския футбол и ще има подкрепата на Асоциацията на испанските футболисти. Анкета, направена от Marca, пък показва, че 94% от читателите подкрепят евентуална кандидатура на Касияс.

В края на миналия сезон легендата в световния футбол Икер Касияс получи инфаркт по време на тренировка на своя Порто. Тогава той прекара няколко дни в болница, а много от най-известните кардиолози в Европа споделиха, че това трябва да е краят на кариерата за испанеца, но 6 месеца след инфаркта той поднови тренировки и показа, че няма намерение точно това да го откаже.

А какви трогателни думи отправи наскоро настоящият страж на Реал Мадрид Тибо Куртоа към Касияс - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички