Икер Касияс потвърди: Кандидатира се за президентския пост в испанския футбол


Икер Касияс потвърди: Кандидатира се за президентския пост в испанския футбол

2245 0

Легендарният играч на Реал Мадрид Икер Касияс потвърди, че ще се кандидатира за президент на Кралската футболна федерация на Испания.Подобна информация се появи в испанските медии, но досега липсваше официално потвърждение.

"Благодаря на всички за вашата любов и подкрепа. Ние работим с максимално уважение и решителност по нашата кандидатура. Повече от 23 000 избиратели ни чакат на справедливи избори", написа Касияс в Twitter. Изборите за ръководител на централата трябва да се проведат през есента.

Така Луис Рубиалес ще се изправи срещу кандидат, който има голяма тежест в испанския футбол и ще има подкрепата на Асоциацията на испанските футболисти. По-рано анкета, направена от Marca, пък показва, че 94% от читателите подкрепят евентуална кандидатура на Касияс.

38-годишният Касияс все още не е обявил официално края на кариерата си и все още се води футболист на Порто. През миналия април той получи инфаркт по време на тренировка и временно прекрати кариерата си. Той има 167 мача за националния отбор на Испания, с който печели Световната купа и на два пъти Европейското първенство. Касияс е на второ място по мачове за Реал Мадрид със 725, изоставайки единствено от Раул (741). 

А какви трогателни думи отправи наскоро настоящият страж на Реал Мадрид Тибо Куртоа към Касияс - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички