Новак Джокович изведе Сърбия до историческата първа титла в ATP Cup


Новак Джокович изведе Сърбия до историческата първа титла в ATP Cup
Снимка: Getty Images/Gulliver

1804 0

Сърбия е първият носител на трофея от ATP Cup. Сърбите се наложиха над Испания с 2:1, като решаващ се оказа двубоят на двойки. В него Новак Джокович и Виктор Троицки надиграха се наложиха над Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста с 6-3 6-4.

Рафаел Надал бе предварително заявен за срещата на двойки, но бе заменен от Фелисиано Лопес, след като заради натрупаната умора в последните дни реши да не играе.

Испанците започнаха уверено мача, като направиха ранен пробив и дръпнаха с 3:1 след грешка на Троицки на мрежата. След това обаче Джокович и Троицки влязоха в страхотна серия и спечелиха седем поредни гейма, за да спечелят първия сет и да поведат с пробив във втория. Именно този пробив се оказа решаващ, като до края сърбите не се пропукаха на сервис и в крайна сметка затвориха мача след час и 15 минути игра.

В големия сблъсък на финала Новак Джокович победи Рафаел Надал с 6:2, 7:6(4) в битката между световния номер 1 и 2 на ATP Cup. Джокович бе задължен да победи, за да запази шансовете на Сърбия във финалната среща срещу Испания.

Преди това Роберто Баутиста Агут победи сърбина Душан Лайович със 7-5, 6-1 в мача на вторите ракети от финала на турнира. Световният номер 10 се представя много силно от началото на турнира, като спечели всичките си шест мача на сингъл, докато Лайович имаше четири победи и една загуба преди днешния мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички