Барселона подновява преговорите за Дембеле, Шави застава зад играча


Барселона подновява преговорите за Дембеле, Шави застава зад играча
Снимка: Getty Images

2671 0

Барселона поднови преговорите с Усман Дембеле за удължаване на договора, разкриха световните медии. Спортният директор Матеу Алемани се среща с агента на нападателя Муса Сисоко в Мароко в началото на тази седмица. Алемани пристига в Маракеш, за да договори потенциална нова сделка за Дембеле, чиито настоящи срокове изтичат в края на юни.

В неделя директорът намекна, че каталунците са променили позицията си спрямо французина: "Той може да остане, докато евентуален нов договор бъде в рамките на устойчивия лимит на заплатите на клуба и е пропорционален на неговите съотборници", каза Алемани преди победата на Барселона с 1:0 над Севиля, която изкачи отбора до второ място в Ла Лига.

Ситуацията около нападателя бележи забележителен обрат отпреди три месеца, когато Дембеле беше изключен от отбора на "блаугранас" за серия от мачове и бе уведомен, че би било добре, ако си намери нов отбор още преди края на зимния трансферен прозорец.

Именно в този период президентът Жоан Лапорта разкри предположенията си, че Дембеле е влязъл в предварителни преговори с редица английски отбори, като дори намекна, че играчът може да е подписал с Пари Сен Жермен. Източници, близки до играча винаги са твърдели, че това не е така, а точно обратното - приоритетът на Дембеле винаги е бил да остане на "Камп Ноу".

Треньорът на Барса Шави Ернандес изигра ключова роля в завръщането на френския национал. Той върна нападателя сред активните състезатели, въпреки че останалите фактори в клуба предпочитаха да го оставят на трибуните, тъй като договорът му изтича. Добрият жест не остана забравен от Дембеле и той се отблагодари с един гол и осем асистенции в последните си 10 мача за каталунците. Това промени и мнението на каталунските фенове, които  освиркваха футболиста в началото на февруари, когато се заформиха част от скандалите.

Запознати около клуба обясняват, че Шави е впечатлен от работата на Дембеле, като се имат предвид предишните информации, които разкриваха за липса на професионализъм от играча. Към този момент легендата на Барселона също се надява играчът да остане в клуба. При последните преговори между двете страни през януари имаше голяма разлика между предложенията на клуба и исканията на агентите, докато сега от "лос кулес" се надяват да се постигне разбирателство между двете страни през тази седмица.

 Барселона е напът да осъществи редица трансфери през идния трансферен прозорец, а ето кой е вариант за каталунците, ако пропаднат преговорите с Холанд и Левандовски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички