Брилянтен гол на Левандовски донесе победа за Барселона срещу Майорка (ВИДЕО)


Брилянтен гол на Левандовски донесе победа за Барселона срещу Майорка (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5920 0

Барселона спечели гостуването си на Майорка с 1:0 в среща от седмия кръг на Ла Лига. В герой за каталунците се превърна вездесъщият Роберт Левандовски, който вкара единственото попадение в срещата след 20 минути игра.

По този начин „блаугранас“ се изкачиха до първата позиция във временното класиране, но с условието, че е изиграл със среща повече от Реал Мадрид. Каталунците разполагат с 19 точки от седем срещи, докато „кралете“ са безгрешни – 18 точки след шест мача. Майорка пък остава на десета позиция с осем точки от седем двубоя.

Двубоят между Майорка и Барселона не предложи уникално шоу на феновете, но Роберт Левандовски се постара да остави следа в умовете на запалянковците. Той реализира страхотно попадение в 20-тата минута, което може да видите ТУК!

Преди попадението двата тима си поделиха инициативата, като първо опит за попадение отправи Кан-Ин, но с подобен неточен опит се отчете и Дембеле. След „магията“ на Левандовски каталунците станаха по-дейни на терена, но в 35-тата минута Копете можеше да накаже грешка на Балде в задни позиции.

През втората част от Майорка потърсиха попадение в самото начало, но Тер Стеген реагира, а до края Серджи Роберто се отчете с един точен удар в 88-та минута. Секунди по-късно отново Кан-Ин можеше да шокира гостите, но Тер Стеген не трепна.

Първо полувреме:

Първите десет минути от срещата преминаха без сериозен натиск към една от двете врати. Кан-Ин изстреля опасен удар в деветата минута, но и той премина на известна дистанция от напречната греда. 

В 14-тата минута Дембеле опита да притесни Райкович, след като стреля от движение, но опитът му се оказа неточен. 

Гол! Роберт Левандовки не пропуска да се разпише в пореден мач за каталунците! Той бе изведен по левия фланг от Ансу Фати в 20-тата минута, нахлу в наказателното поле, залъга бранител и стреля неспасяемо по диагонал. Брилянтно изпълнение на поляка! 0:1!

В следващите секунди пред голмайстора се създаде нова възможност, но опитът му бе париран, а в 25-тата минута Фати също не успя да се разпише. 

След десетина минути домакините бяха напът да накажат каталунците, след като Балде изпусна Копете. Вторият нахлу опасно в наказателното поле и с шпагат засече центриране от десния фланг, но Тер Щеген реагира по най-добрия начин!

Второ полувреме:

Домакините започнаха втората част след опасно положение след пет минути, но то бе отразено от Тер Стеген, който не се затрудни от опита по диагонал. 

В 67-мата минута Райкович бе напът да сгреши фатално, след като реши да се "залъгва" с Левандовски, но все пак се справи с поляка, след това и с Рафиня, за да изчисти най-накрая топката в предни позиции.

Стартови състави:

Майорка: Райкович, Мафео, Раило, Валент, Копете, Коста, Баба, Де Галарета, Санчес, Лий Кан-Ин, Муричи

Барселона: Тер Щеген, Пике, Бускетс, Дембеле, Левандовски, Фати, Кристенсен, Алба, Кеси, Балде, Гави

Преди мача:

Срещата възобновява участието на двата тима в елита на Испания, след като през последните десетина дни имаше почивка заради срещи на световно ниво. Каталунците бяха влезли във форма именно преди този период, но в рамките на часове задачата пред Шави и компания се усложни значимо.

Испанският специалист няма да може да разчита на основни играчи като Араухо, Белерин, Депай, Де Йонг и Кунде, които получиха различни контузии в срещи за националните си родини. Междувременно трима са отсъстващите за домакините - Грайф, Диедиу и Кадеуере.

Каталунците са определяни за изявени фаворити преди началото на срещата, като до този момент имат пет успеха и едно равенство. Те се намират на втората позиция, докато днешният им противник е десети с по две срещи във всеки възможен развой - победи, равенства и загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички