ВИДЕО: Емблематичното спасяване, след което Барса и Гуардиола написаха славна история


ВИДЕО: Емблематичното спасяване, след което Барса и Гуардиола написаха славна история
Снимка: GettyImages

1466 0

Барселона днес гостува на Майорка в среща от седмия кръг на Ла Лига, а каталунците използваха момента да напомнят на привържениците си един славен момент от дългата история на клуба.

Става въпрос за гостуването на острова през сезон 2008/09, когато Пеп Гуардиола дебютира начело на "блаугранас", а месеци по-късно печели първия требъл в историята на световния колос.

От "Камп Ноу" се концентрираха по-точно върху втория полуфинал между Майорка и Барселона за Купата на Краля, провел се на 4-ти март 2009-а година. Тогава каталунците са напът да си навлекат сериозни проблеми, след като изостават с 0:1 от края на първото полувреме, а по-късно се стига и до изпълнението на дузпа. Всичко това, при положение, че първата среща завършва при 2:0 за Барса.

Именно тогава се намесва невероятният Хосе Мануел Пинто, който е под рамките на вратата в онази незабравима вечер в Майорка. Той първоначално прогнозира в кой ъгъл ще стреля Пеп Марти, а секунди по-късно с помощта на късмета - отразява опита и оставя съотборниците си в играта.

В крайна сметка появилият се като резерва - Лионел Меси, изравнява в 81-вата минута и каталунците дори не губят срещата, а малко по-късно се появява в игра и настоящият старши треньор на клуба - Шави Ернандес. 

Барселона се класира на финала и след това победи Атлетик Билбао с 4-1. Това беше първата титла, спечелена от Гуардиола като мениджър. След това "Блаугранас" добави трофеите от Ла Лига и Шампионската лига, за да завърши първия в историята требъл на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички