Шави: Разпаднахме се в рамките на часове, Бускетс тепърва ще решава


Шави: Разпаднахме се в рамките на часове, Бускетс тепърва ще решава
Снимка: Getty Images

3210 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес говори преди предстоящия двубой от Ла Лига, в който каталунците ще примерят сили с Майорка. Специалистът подчерта върху притесненията си от големия брой контузени футболисти, който се формира по време на международните двубои през последните дни.

В списъка с отсъстващи попадат Роналд Араухо, Жул Кунде, Мемфис Депай, Френки де Йонг, Усман Дембеле и Ектор Белерин, като за първия не е изключено да пропусне дори предстоящия Мондиал 2022 в Катар.

"Това беше ужас, защото се разпадахме в рамките на часове. Това е лош късмет, никой не е виновен… Календарът, пътуванията, умората, различните видове тренировки…

Притеснявам се от честите контузии покрай националните отбори. Търсим отговор на въпроса за причините, но не го намираме. Всеки един наш футболист е национал. Може би е нужно повече внимание, когато състезателите са с националните си тимове. Говорих не само с Тите, но и със селекционера на Франция и др.”, обясни испанската легенда.

Старши треньорът не знае какво предстои да се случи и със Серхио Бускетс, за когото се появиха информации, че след края на сезона може да напусне Барса:

"Самият той каза, че все още не е решил нищо, а ще го направи чак през следващото лято. За мен Бускетс е играч от фундаментално значение, а както виждам е такъв и за Луис Енрике".

Той добави, че Ансу Фати е вече готов да бъде титуляр и да играе цял двубой, докато Дембеле е единственият контузен през последните дни и възстановен.

Вижте какъв е бюджетът в клуба за заплати!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички