Босът на Барселона: Ла Лига и Тебас ни изнудваха и заплашваха


Босът на Барселона: Ла Лига и Тебас ни изнудваха и заплашваха
Снимка: Getty Images

1737 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че служители на Ла Лига са оказвали натиск върху клуба с цел да подпише споразумение с фонда за рисков капитал "CVC". Босът на каталунците заяви, че въпросът вече е в съда.

"Отдавам появата на случая "Негрейра" на факта, че, за наше щастие, не подписахме договор със CVC. Това споразумение щеше да зароби клуба за 50 години. Това е фонд, който запазва 10,95% от телевизионните права на клубовете. Това е кредит и ние не видяхме тази операция да облагодетелства по някакъв начин Барселона", започна Лапорта, цитиран от вестник "Спорт".

"Ние имахме нужда от пари, затова продадохме 25% от телевизионните си права, спасявайки клуба. Но не оправихме положението изцяло. Едно от условията на сделката беше настоящият президент на Ла Лига - Хавиер Тебас, да остане на поста първоначално 15, а после 8 години. Заплатата му да бъде двойно по-висока от президент на банка", продължи босът на каталунците.

"От Ла Лига ни казаха, че ако сключим сделката със CVC, те ще опростят феърплей за нас с 15%. Тебас ни каза, че ако не се съгласим, няма да можем да подписваме с играчи, лигата ще ни усложни задачите. Въпросът сега е в съда", завърши той. По-рано Тебас посочи защо е по-добре, че Лео Меси не се е върнал в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички