Борбата между Кейлор Навас и Куртоа продължава въпреки различните отбори


Борбата между Кейлор Навас и Куртоа продължава въпреки различните отбори
Снимка: Getty Images/Guliver

1829 0

След пристигането на Тибо Куртоа в Реал Мадрид бе ясно, че Кейлор Навас няма да получава същото игрово време, което генерираше в предишните сезони. Костариканецът очаквано не беше доволен от новата си роля и това значеше сигурна раздяла с "кралския клуб".

Двамата вратари вече не се борят за титулярното място на "Сантяго Бернабеу", но се оказва, че отново се конкурират, макар и част от различни отбори и макар и по друг критерий. Стартът на сезона за Куртоа бе колеблив, но в момента има най-много "сухи" мрежи от всички в Ла Лига - 11 от 19 участия. 9 от тях са дошли в последните 13 двубоя.

Той е допуснал само две попадения в последните 8 мача и общо 10 гола за 1701 минути. Освен това е спасил 78,72% от ударите, които са били отправени към вратата му. От всички топ 5 първенства на Европа единствено Кейлор Навас се доближава до неговите показатели.

Стражът на ПСЖ е с малко по-добър процент от на Куртоа - 78,95% отразени удари, като е записал и 10 "сухи" мрежи от 18 двубоя в Лига 1 на Франция. Той е допуснал 12 гола. Най-добрият му мач бе срещу Лил, когато отрази 8 удара. За Куртоа най-впечатляващото представяне бе срещу Валенсия, когато спаси 5. А кога белгиецът се влюби в Реал - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички