"Бомба" от Испания: Реал Мадрид иска да напусне испанската Ла Лига и да заиграе в английската Висша лига


"Бомба" от Испания: Реал Мадрид иска да напусне испанската Ла Лига и да заиграе в английската Висша лига
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

24907 0

Един от най-големите спортни ежедневници в Испания "Mundo Deportivo" днес (14 август) излезе с шокиращата информация, че Реал Мадрид проучва възможността да напусне испанската Ла Лига и да се присъедини към някое от другите големи първенства в Европа!

Изданието твърди, че Кралския клуб тепърва започва да проучва възможностите да стане част от английската Висша лига, италианската Серия А или немската Бундеслига, а мотивът зад тези намерения е дългогодишният спор между президента на "белите" Флорентино Перес и шефа на испанското първенство - Хавиер Тебас.

Твърди се още, че главната цел на Перес ще бъде Реал Мадрид да заиграе на Острова, тъй като там интересът към футбола е най-голям и приходите за клуба ще бъдат възможно най-високи!

"Mundo Deportivo" пише, че отношенията между Флорентино Перес и Хавиер Тебас отдавна са влошени, но категоричната отрицателна позиция на втория за създаването на Европейска Суперлига, в което главна роля имаше именно президентът на Реал, e направила така, че конфликтът вече е преминал на личностна основа!

Също така - споразумението между боса на Ла Лига и фонда CVC е било капката, която е преляла чашата! Съвсем наскоро стана ясно, че Реал Мадрид възнамерява да заведе дело срещу Тебас заради тази сделка - подробности можете да научите тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички