Решено: Реал Мадрид отива на съд с президента на Ла Лига Хавиер Тебас


Решено: Реал Мадрид отива на съд с президента на Ла Лига Хавиер Тебас
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

1324 0

Испанският гранд Реал Мадрид започва съдебни действия срещу президента на Ла Лига Хавиер Тебас и фонда "CVC", който е подписал договор с Тебас за създаването на проекта "LaLiga Impulso". 

Кралския клуб и Барселона се обявиха против този контракт, който по предварителни информации ще донесе на около 2.4 милиарда евро на отборите в Испания. 

"Бордът на директорите на Реал Мадрид на заседание днес в 11:00 ч. единодушно се съгласи да предприеме правни действия, както граждански, така и наказателни, срещу президента на Ла Лига, г-н Хавиер Тебас Медрано, срещу г-н Хавиер де Хайме Гихаро, който отговаря за фонда "CVC" и срещу самия фонд "CVC Capital Partners"", гласи публикуваното изявление от Реал Мадрид.

В него също така се допълва: "По същия начин Съветът на директорите е решил също така да извърши правни действия от всякакъв вид, които се считат за подходящи за отмяна на възможните споразумения, приети от Асамблеята на Ла Лига, която ще се проведе на 12 август 2021 г., относно споразумението между Ла Лига и фонда "CVC"".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как Михаил Лозанов - Танка покори Байерн Мюнхен?

Михаил Лозанов - Танка е един от най-изявените български футболисти в годините преди Втората световна война....

Реклама

Най-четени новини


виж всички