Блестящото изпълнение, с което ерата "Роналдиньо" в Барселона стартира (ВИДЕО)


Блестящото изпълнение, с което ерата "Роналдиньо" в Барселона стартира (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6149 0

Барселона безспорно е един от големите европейски грандове, който може да се похвали с големи имена, които са защитавали емблемата. През 2003 година на "Камп Ноу" акостира най-големия бразилски талант по онова време - Роналдиньо, който стартира периода си в Каталуня с "гръм и трясък", а първото му попадение за "блаугранас" бе повече от иконично.

Голът, който наелектризира "Камп Ноу"

Датата е 3 септември, Барселона посрещаше Севиля на своя "Камп Ноу", а разбира се, бразилецът в състава на Франк Рийкард - Роналдиньо, се окичи със слава. 

"Магьосникът", както е наричан от мнозина, овладя топката в своето поле в 58-ата минута и проби в противниковата половина, минавайки през редица играчи на андалусийци. Роналдиньо си пробва късмета от близо 30 метра и наниза истинско "торпедо" във вратата на своя опонент. Целият "Камп Ноу" стана на крака и аплодира фамозното изпълнение.

Останалото е история

Роналдиньо се превърна в легенда на Барселона. Бившият нападател до ден-днешен е боготворен от феновете на "блаугранас", след като успя да изведе любимия им тим до триумф в Шампионска лига през сезон 2005/06, а преди това се поздрави и с най-голямото индивидуално отличие, спечелвайки "Златната топка".

Интересното е, че приказката "Роналдиньо в Барса" е можела и да не се случи, тъй като Манчестър Юнайтед е бил много близо до привличането на бразилеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички