Сър Алекс Фъргюсън е бил обсебен! Какво е провалило трансфера на Роналдиньо в Манчестър Юнайтед?


Сър Алекс Фъргюсън е бил обсебен! Какво е провалило трансфера на Роналдиньо в Манчестър Юнайтед?

2607 0

Великият бразилски футболист - Роналдиньо, винаги ще бъде помнен, защитавайки цветовете на Барселона. През 2003 година обаче кариерата му е можела да се развие по коренно различен начин, тъй като Манчестър Юнайтед се е интересувал от услугите му.

Сър Алекс е бил обсебен

През 2003 година е имало действителен шанс южноамериканската суперзвезда да подпише с Манчестър Юнайтед, който се е опитал да го купи от ПСЖ, твърди "talkSPORT". Самият сър Алекс Фъргюсън е бил изключително впечатлен от уменията на Роналдиньо и го е пожелал в своя състав. Нещо повече - бразилецът е бил напът да приеме офертата на "червените дяволи", но 48 часа, преди да го направи, е получил обаждане, което е променило всичко.

Какво е объркало трансфера на "Олд Трафорд"?

С Роналдиньо се свързва вицепрезидентът на Барселона тогава - Сандро Росел, с когото имат сделка, че ако той "поеме кормилото" на "Камп Ноу", то Роналдиньо би бил готов да заиграе в Каталуня.

"Почти се случи с Юнайтед. Беше въпрос на 48 часа, но Росел ми беше казал доста преди да получа предложението: "Ако стана президент на Барса, ще дойдеш ли?" Аз казах "да", спомня си Роналдиньо.

"Беше само въпрос на подробности с Юнайтед, когато Росел се обади, за да каже, че ще спечели изборите там. А аз му бях обещал, че ще играя за Барса", добавя още бразилецът.

Останалото е история

Роналдиньо акостира на "Камп Ноу" от ПСЖ за сумата от 30 милиона. Бразилецът се превръща в легенда на тима, помагайки му да стигне до мечтаната Шампионска лига през 2006 година. Само година по-рано пък той печели най-голямото индивидуално отличие във футбола - "Златната топка".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Денят, в който Роналдиньо бе обожествен на "Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички