Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е арестуван


Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е арестуван
Снимка: Getty Images/Guliver

1821 0

Бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е арестуван в рамките на операцията по делото "Барсагейт", съобщава Cadena SER. Сътрудниците на полицията нахлуха в офиса на Ноу Камп, в резултат на което беше намерен регистър с фирми, участващи в дискредитация на конкурентите за президентския пост на клуа. Освен това задържани са бившият изпълнителен директор Оскар Грау, както и Роман Гомес Понти, отговарящ за юридическите услуги.

Тази сутрин стана ясно, че полицейската акция е свързана със започналото през февруари 2020 г. дело. Тогава стана ясно, че фирмата I3 Ventures е работела на позитивния имидж на Бартомеу, като в същото време се критикуват футболисти от първия тим на каталунците, включително Лионел Меси и Жерар Пике.

Бартомеу отричаше участието си в случая и аудитът не потвърди неговото участие в дискредитацията на имиджите на играчите. Някои членове на борда на директорите обаче подадоха оставки.

Повече за "Барсагейт" прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички