Полицията с нови сведения за "Барсагейт"


Полицията с нови сведения за "Барсагейт"
Снимка: Getty Images/Guliver

1572 0

Полицейски служители са нахлули в офиса на Барселона е търсене на информация, свързана със случая "Барсагейт". Службите за сигурност са влезнали тази сутрин, но все още няма подробности от тяхната инспекция.

Информацията по случая показва, че Барсагейт води началото си от февруари миналата година, когато фирми, наети от клуба, са водили кампания за дискредитиране на физически и юридически лица, които не са свързани с борда на директорите, включително някои играчи от първия тим като Лионел Меси и Жерар Пике и техните семейства.

Според разследването сред фирмите, свързани с "Барсагейт", са I3 Ventures SL, NSG Social Science Ventures SL, Tantra Soft SA, Digital Side SA, Big Data Solutions SA y Futuric SA. Всички те са споменати в регистъра, открит тази сутрин в офисите на "Камп Ноу".

Бартомеу, чийто имидж значително пострада, отрече да е участвал в аферата. Последваха обаче уволнения на членове на борда на директорите. Освен това, през юни съдията Адриана Хил прие подадената жалба от платформата Dignitat Blaugrana за несправедлива администрация и корупция. През лятото полицията отиде в офисите на клуба, за да събере доказателства по случая.

Заключенията показват, че фирмите са наети от борда на директорите на Бартоломеу, но разследването продължава.

А кой е кандидат за треньор на Барселона, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички