Бивши звезди на Барселона отказали клуба от защитник и халф през януари


Бивши звезди на Барселона отказали клуба от защитник и халф през януари
Снимка: GettyImages

1184 0

Стана ясно, че две от бившите звезди на Барселона, които бяха със статут на основни футболисти в клуба - Серхио Бускетс и Усман Дембеле, са спрели каталунците да привлекат двама конкретни играчи през януарския трансферен прозорец на 2023 година.

Бускетс и Дембеле са били на различно мнение

Според "SPORT", управата на Барса е искала да подсили полузащитата и десния бек. Ръководството е определило съответно Артур Мело от Ювентус и Бенжамен Павар от Байерн Мюнхен за двете роли.

Дембеле обаче очевидно е успял да убеди каталунците, че присъствието на френския национал ще се отрази зле на съблекалнята. Междувременно, за Бускетс се предполага, че е уверил клуба за Артур, който беше в Барса от 2018 до 2020 година, посочвайки, че той няма да помогне по никакъв начин за развитието на младите футболисти.

В крайна сметка, до трансфер на Мело и Павар не се стигна, а няколко месеца по-късно "Камп Ноу" напуснаха както Бускетс - в посока Интер Маями, така и Дембеле, който пое към ПСЖ.

Впоследствие Барса привлече Илкай Гюндоган и Ориол Ромеу, за да укрепи халфовата си линия преди старта на сезон 2023/24. Жоао Кансело също се присъедини към "блаугранас" от Манчестър Сити под наем за цял сезон, за да подсили дясната страна на защитата на Шави.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бъдещата звезда на Барселона няма търпение да заиграе със звездите на каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички