Бивш съотборник за Белингам: Никога не съм виждал във футбола някой да се развива толкова много за толкова кратко време


Бивш съотборник за Белингам: Никога не съм виждал във футбола някой да се развива толкова много за толкова кратко време
Снимка: Getty Images

1966 0

Джуд Белингам се разви с невероятна скорост, за да спечели мега трансфер в Реал Мадрид, като бившият му съотборник Мариус Волф езашеметен от бързото му издигане.

Улф прекара известно време в същия отбор на Дортмунд като 19-годишния Белингам, преди англичанинът да подпечата трансфер за 103 млн. евро в Мадрид това лято. Напредъкът, който полузащитникът постигна през трите си години в Дортмунд, остави Волф изумен, като 28-годишният играч каза, че никога преди не е виждал такава трансформация.

Изумен от развитието на бившия си съотборник

"Като го сравнявам, когато пристигна и сега, виждам двама различни души". Никога преди не съм виждал във футбола някой да се развива толкова много за толкова кратко време - футболно, но преди всичко човешки", каза Волф пред GOAL.

Белингам ще е поставен под огромно напрежение в Мадрид като един от най-скъпите тийнейджъри в историята на футбола. Той не само ще трябва да се справи с очакванията около трансферната сума, но и да играе за един от най-големите клубове в света.

За операцията в труден момент

Волф беше част от първия отбор на Дортмунд, който беше толкова близо до спечелването на титлата в Бундеслигата през 2022-23 г., въпреки че трябваше да преодолее тревожна контузия през есента, когато се нуждаеше от сърдечна операция в труден и обезпокоителен момент за него и семейството му.

"Не че чувствах нещо в продължение на месеци. Дойде внезапно. Не се чувствах толкова добре от седмица или две, имах вътрешно безпокойство. Като спортист познавате добре тялото си и бързо забелязвате когато нещо не е наред. Така че отидох при лекарите и получих диагнозата. През тези три дни бях много притеснен за бъдещата си кариера. Но лекарите ме увериха, че това няма да ме засегне в бъдеще. Времето на несигурност отмина бързо. Тичах от един лекар към следващия и междувременно разговарях с най-важните си хора". В Испания пък бе разказана историята как бащата на Белингам е повлиял за трансфера му в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички