Белингам ще се "залепи" за двама играчи на Реал: Не съм адвокат или счетоводител, за да ме притеснява платеното


Белингам ще се "залепи" за двама играчи на Реал: Не съм адвокат или счетоводител, за да ме притеснява платеното
Снимка: Getty Images

2553 0

Новото звездно попълнение на Реал Мадрид Джуд Белингам бе изключително развълнуван на официалното си представяне. Английският национал не скри, че винаги е искал да отиде на "Сантяго Бернабеу" и сега мотивацията му е голяма.

"Извън зоната на комфорт"

"За мен е удоволствие да бъда тук. Това е най-големият клуб в историята, не много хора имат възможност да играят тук. Много съм благодарен на тези, които ме доведоха , за да играя за този отбор.  Винаги съм бил голям фен на Мадрид, гледах ги в Англия. Когато играчите са на терена, това е невероятно. Не знам... Това е отбор, в който винаги искаш да отидеш. Вълнуващо е. Това е възможност, която не можех да отхвърля", заяви Белингам.

Той потвърди, че е имал вариант и да играе в Англия, но е искал да излезе от зоната на си комфорт. "Да, всички в националния отбор искаха да се върна у дома. Но исках да изляза от зоната си на комфорт и най-лесният начин би бил да се върна в Англия. Но трябваше да се възползвам от възможността да дойда в Мадрид. Това е правилният ход за мен. Това е мястото, където исках да бъда".

Платената сума за Белингам не го притеснява

От Реал платиха сумата от 103 млн. евро на Борусия Дортмунд, като може да нарасне до 130 млн. евро, нареждайки се сред най-скъпите трасфери на мадридчани. "Знам, че е платено много, но цената не ме притеснява. Не съм адвокат или счетоводител, аз съм футболист и съм тук, за да играя".

"За точния момент е трудно да се каже. Винаги съм се възхищавал на клуба, бях там на финала срещу Ливърпул... Имаше много неща, които ме накараха да реша да дойда тук. Залата с трофеите беше впечатляваща. Кара те да нямаш търпение да държиш такъв в ръцете си. Това беше най-впечатляващият момент", допълни той.

Няма да се отдели от Кроос и Модрич

"За мен това е безценно преживяване. Начинът, по който играят, техният опит, тяхната визия... Ще бъде добре за мен. Ще се залепя за тях през първите няколко седмици, дано не им пречи. Имаме изключителен екип, очаквам с нетърпение да бъда с тях", и допълни дали вече е разговарял с Карло Анчелоти. "Разоваряхме, мисля, че той е невероятен треньор. За мен е добра възможност да бъда с един от най-добрите в историята. Радвам се, че той ме иска в отбора си". В Реал Белингам ще носи номер 5, който преди време бе носен от легендарния Зинедин Зидан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички