Бивш шеф в Барселона шокира: Килиан Мбапе се самопредложи на нас, не искаше в Реал Мадрид, защото...


Бивш шеф в Барселона шокира: Килиан Мбапе се самопредложи на нас, не искаше в Реал Мадрид, защото...
Снимка: Getty Images

4887 0

Бившият директор в Барселона - Хавиер Бордас, направи изключително любопитно признание, свързано със суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе.

Специалистът разкри, че френският голмайстор не пожелал да се присъедини към Реал Мадрид, а вместо това се самопредложил на каталунците. Причина за това било атомното нападение на "кралете" в лицата на Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема.

Какво размина Мбапе с каталунците?

"Говорих с Райола по онова време и той беше готов да го продаде за 20 млн. евро. Искаше обаче комисионна от нови 20 млн., а аз бях просто мениджър, който предлагаше дадени неща. Имаше си щаб, който трябваше да го напасне", коментира Бордас, цитиран от "Barca Universal". 

Впоследствие обаче "блаугранас" залагат на Усман Дембеле и Филипе Коутиньо, докато сделка с един от бъдещите най-добри играчи в света така и не се осъществява.

А какво го спря да акостира на "Сантяго Бернабеу"? 

"Щеше да струва около 100 млн. евро. Искахме заместник на Неймар, а Мбапе се самопредложи. Не искаше да ходи в Реал Мадрид заради присъствието на триото Бензема, Бейл, Кристиано. Барселона пък предпочете Дембеле, а по-късно и Коутиньо", завърши той.

Бордас е отговорен за редица звездни трансфери на "Камп Ноу". Под негово ръководство биват привлечени Луис Суарес, Марк-Андре тер Стеген, Иван Ракитич и други.

Междувременно Мбапе за пореден път разочарова феновете на "лос бланкос" с решението си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички