Мбапе стана играч на сезона в Лига 1 за рекорден път, треньор №1 не е Галтие


Мбапе стана играч на сезона в Лига 1 за рекорден път, треньор №1 не е Галтие
Снимка: Getty Images

1394 0

Нападателят на ПСЖ и Франция - Килиан Мбапе, спечели наградата за най-добър играч на френското футболно първенство за четвърти пореден път в кариерата си. Този сезон той заслужи отличието, след като помогна на Пари Сен Жермен да завоюва рекордна 11-а титла в Лига 1.

Звездата беше победител в анкетата и през 2019, 2021 и 2022 година. Той е единственият играч, печелил наградата четири пъти, подобрявайки рекорда, който делеше със Златан Ибрахимович.

"Искам да благодаря на играчите и на всички хора, работещи в сянка. Винаги съм искал да оставя следа. Не очаквах да спечеля толкова много толкова рано, но съм щастлив, че правя история за моята страна", каза 24-годишният французин.

Мбапе има договор с Пари Сен Жермен до 2024-а с опция за удължаване с още една година. Пари Сен Жермен завоюва титлата един кръг преди края на сезона след равенството 1:1 със Страсбург в събота.

За най-добър треньор на сезона пък беше избран Франк Хайсе, след като изведе Ланс до второто място, което ще позволи на клуба да играе в Шампионска лига за първи път от 21 години насам.

"Това е историята на три сезона . . . Тези, които вече не са в това приключение, не Ви забравям. Това, което преживяхме, е незабравимо", каза Хайсе. Той пое Ланс през 2020 година, когато отборът беше в Лига 2.

Ланс също има четирима играчи в отбора на сезона - Брис Самба, Кевин Дансо, Секо Фофана и Лоис Опенда, като Самба беше обявен за най-добър вратар.

ПСЖ също има четирима играчи в идеалния отбор - нападателите Мбапе и Лионел Меси и крайните защитници Нуно Мендеш и Ашраф Хакими. Междувременно, Мбапе обяви остава ли в ПСЖ или отива в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички