L'Equipe: Мбапе не иска да изпълни договора си с ПСЖ, възползва се от специална клауза да напусне


L'Equipe: Мбапе не иска да изпълни договора си с ПСЖ, възползва се от специална клауза да напусне
Снимка: Getty Images

4344 0

Голямата звезда на ПСЖ и на френския национален отбор Килиан Мбапе отново обмисля бъдещето си. Според последната информация от "L’Équipe" нападателят в момента няма намерение да остане в ПСЖ до 2025 г.

Специалната кауза, от която ще пострада ПСЖ

Той ще се възползва от клаузата за напускане, подписана в деня, в който бе потвърдено удължаването на договора му. Миналия май ПСЖ потвърди, че Мбапе е сключил сделка до 2025 г. В контракта му има специална клауза, която му позволява да избере дали да остане до 2025 г. или да напусне през 2024 г.  Тогава нападателят заяви: "Също така съм много щастлив, че мога да продължа да играя във Франция. Страната, в която съм роден, израснах и се развивам".

Удължаването през май на 2022 г., подписано от френския нападател, което отхвърли интереса на Реал Мадрид – продължава до 2024 г. С опция за допълнителна година, за разлика от това, което беше обявено като тригодишно удължаване по това време. Активирането на тази клауза обаче има краен срок и Мбапе трябва да я активира преди 31 юли 2023 г.

"Сценарият е различен", пише "L’Équipe". Изданието подчертава, че през есента играчът е правил опити за напускане пред борда на ПСЖ, въпреки че напрежението между двете страни се е успокоило.

В ПСЖ все още мислят, че Мбапе ще остане

Очакваше се Мбапе да реши да изпълни клаузата за допълнителна година. Ако обаче реши да напусне през 2024 г., то това може да доведе до огромен натиск за  ПСЖ, който положи всички усилия, за да накара играча да остане на „Парк де Пренс“ миналата година. Освен това се стигна дори до намесата на френския държавен глава Еманюел Макрон.

Според L'Équipe, ПСЖ остава уверен, че Мбапе ще остане до 2025 г. Клубът е наясно, че се е представил значително по-слабо през първата година от новия договор на нападателя, но има планове да даде повече свобода на спортния директор Луис Кампос през предстоящата летен трансферен пазар. От ПСЖ пък се готвят за нов радикален ход, като купят още един гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички