Бивш футболист на Реал Мадрид уплаши Барселона, но Феран Торес изигра мача на живота си срещу Бетис (ВИДЕО)


Бивш футболист на Реал Мадрид уплаши Барселона, но Феран Торес изигра мача на живота си срещу Бетис (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4277 0

В доста, доста интересен мач от 21-вия кръг на испанската Ла Лига, Барселона спечели гостуването си на Бетис с 4:2!

Иско уплаши Барса, Торес с хеттрик

Тимът на Шави Ернандес водеше в резултата с 2:0 до 48-ата минута, като и двете попадения бяха дело на Феран Торес. След това обаче каталунците намалиха темпото и в рамките на 180 секунди бяха наказани на два пъти от бившия играч на Реал Мадрид - Иско.

Иско вкара два пъти на Барса, но Бетис падна с 2:4

И точно когато се виждаше как Барса отново ще стъпи накриво, влезлият на смяна Жоао Феликс направи 3:2 в 89-ата минута с красиво изпълнение от границата на наказателното поле. Асистенцията бе дело на Торес, който в 92' пък оформи своя хеттрик за крайното 4:2 и така се превърна в големия герой на вечерта!

Феран Торес с хеттрик и асистенция срещу Бетис

Класиране и следващи мачове

Със спечелените три точки грандът събра актив от 44 на третото място във временното класиране - на седем зад лидера Реал Мадрид. Бетис пък остана на деветата позиция със сбор от 31 пункта.

За Барселона предстои тежка визита на Атлетик Билбао от 1/4-финалите за Купата на Краля (24-ти януари), докато отборът на Мануел Пелегрини ще гостува на Майорка на 27-и януари (22-ри кръг).

Репортаж + развой на Бетис 2:4 Барселона

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В четвъртата минута Иско се отличи с чудесен пас към Луис Енрике, извеждайки го сам срещу вратаря. Бразилецът се опита да прехвърли Иняки Пеня, но не сполучи. Десет по-късно при идентична ситуация Френки де Йонг комбинира с Педри, но и той не успя да намери целта.

Бетис - Барселона

ГОЛ - 1:0 за Барселона! В 21-вата минута Феран Торес откри резултата! Първоначално Илкай Гюндоган опита да разтегли играта към лявото крило, но се получи рикошет и топката се озова в краката на непокрития Педри отдясно в наказателното поле. Халфът веднага пусна успоредно на голлинията подаване към Торес, който на празна врата нямаше проблем да завърши.

В 38' Ламин Ямал бе много близо до това да удвои аванса на своя тим - той шутира силно от 16-17 метра, но топката се отби от десния страничен стълб на Руи Силва. Секунди преди края на първото полувреме Роберт Левандовски вкара второ попадение, но то бе отменено заради тънка засада малко преди това. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мануел Пелегрини извърши две смени на почивката - на терена се появиха Набил Фекир и Борха Иглесиас (на местата на Асане Диао и Вилиан Жозе).

ГОЛ - 2:0 за Барселона! В 48-ата минута Ламин Ямал нахлу по дясното крило, стигна до аутлинията и опита да центрира. Топката се удари в страничната греда и се върна към точката на дузпата, където беше Феран Торес, а бившият играч на Манчестър Сити стреля без забавяне с левия крак и се разписа за втори път в мача.

ГОЛ - 1:2! В 56' Иняки Пеня боксира центриране от десния фланг, а топката отиде на пътя на Иско, който шутира силно по диагонал и върна интригата в сблъсъка!

ГОЛ - 2:2! В 59-ата минута Иско бе изведен зад защитата на Барселона от Луис Енрике, а след това от малък ъгъл копна топката над Пеня и изравни резултата!

След това Шави реши да извади Роберт Левандовски и да пусне в игра 18-годишния Витор Роке. Малко след появяването си бразилецът можеше да отбележи за 3:2 след хитър извеждащ пас на Ямал, но не успя да уцели вратата от десетина метра. В 70' Фермин Лопес пък замени Педри. Третата корекция на Мануел Пелегрини бе Серхи Алтимира (вместо Джони).

Десетина минути преди края на редовното време Жоао Феликс се появи на мястото на 16-годишния защитник Пау Кубарси, който отпадна физически и не можеше да продължи.

ГОЛ - 3:2 за Барселона! В 89' Жоао Феликс направи двойно подаване с Феран Торес и след това с външен фалц от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на Руи Силва!

ГОЛ - 4:2 за Барселона! Във втората от добавените осем минути продължение Феран Торес оформи своя хеттрик, след като бе изведен сам срещу вратаря от Ламин Ямал!

Стартови състави

Бетис: 13. Руи Силва, 2. Ектор Белерин, 6. Херман Пецела, 19. Сократис, 20. Абнер, 4. Джони, 22. Иско, 21. Марк Рока Хунке, 11. Луис Енрике, 12. Вилиан Жозе, 38. Асане Диао

Барселона: 13. Иняки Пеня, 23. Жул Кунде, 4. Роналд Араухо, 33. Пау Кубарси, 3. Алехандро Балде, 21. Френки де Йонг, 22. Илкай Гюндоган, 8. Педри, 27. Ламин Ямал, 9. Роберт Левандовски, 7. Феран Торес

Бетис - Барселона по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ПРЕДИ МАЧА

Бетис е на девето място във временното класиране с актив от 31 точки и голова разлика 22:20. Барселона е на четвърта позиция със сбор от 41 пункта (36:22).

За последно тимът на Мануел Пелегрини надви Гранада на свой терен с минималното 1:0 (13-и януари), докато този на Шави Ернандес победи Унионистас с 3:1 (18-и януари).

Последни 5 мача между Бетис и Барселона:

  • 7 май 2022 г. Бетис 1:2 Барселона (35-и кръг)
  • 12 януари 2023 г. Бетис 1:1 Барселона (2:2 след продължения и 2:4 при дузпите) (1/2-финал за Суперкупата)
  • 1 февруари 2023 г. Бетис 1:2 Барселона (17-и кръг)
  • 29 април 2023 г. Барселона 4:0 Бетис (32-ри кръг)
  • 16 септември 2023 г. Барселона 5:0 Бетис (5-и кръг)

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Шави коментира проблемите на Барселона и разкри как ще излезе от кризата преди гостуването на Бетис!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички