Аматьори скочиха на Барселона, но бранители направиха разликата за Купата: Българин рамо до рамо с Левандовски (ВИДЕО)


Аматьори скочиха на Барселона, но бранители направиха разликата за Купата: Българин рамо до рамо с Левандовски (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5174 0

Барселона се класира за 1/4-финалите за Купата на Краля, но се представи отново далеч под възможностите си. В четвъртък вечер възпитаниците на Шави се наложиха с 3:1 при визитата на третодивизионния Унионистас де Саламанка, част от който е и българинът Борислав Ивайлов Станков. Той е по-известен във футболните среди като Слави и получи половин час срещу колоса.

Слави даде всичко от себе си

Той се появи в ключов момент от мача - след час игра и до него около страничната линия бяха още Левандовски, Гюндоган и Педри, появяващи се в игра за победителите. Нито един от тях обаче не реализира за крайния успех. Той бе оформен от бранителите Жул Кунде и Алехандро Балде с красивите им попадения в 69-ата и 73-ата минута. 

Шави обаче дълго ще помни първата визита на Барселона при непретенциозния тим, тъй като до почивката възпитаниците му можеха да изостават с 0:2 и резултатът бе съвсем реален, предвид случващото се. Със страхотен гол откри Алваро Гомес в 31', но до почивката Растрахо пропиля ситуация и Торес изравни в последните секунди. 

След почивката гостите взеха своето, но Унионистас се представи достойно. Офанзивните смени на Шави отново не сполучиха и остава под въпрос още колко ще се задържи като треньор на отбора.

Пред Барселона предстои шампионатно гостуване на Бетис след три дни. В четвъртък вечер ще може да проследите и сензационния 1/8-финал Атлетико Мадрид - Реал Мадрид НА ЖИВО със SportLive.bg!

Първо полувреме

Първата по-опасна ситуация дойде около 70 секунди след началото на срещата. Домакините успяха да отнемат топката в средата на терена и се впуснаха в нападение през центъра на каталунското поле. 

Пред наказателното поле двамата нападатели комбинираха - Растрохо изведе на скорост Лосада, но стрелбата на втория премина покрай десния страничен стълб. 

В 21-ата минута Гиу успя да засече центриране по акробатичен начин в наказателното поле на домакините, но Мартинес отрази опита. Ударът беше от близка дистанция, но стражът реагира своевременно. 

ГОЛ! Точно след 10 минути агресивният Барселона бе кошмарно изненадан от домакините. Чудесна контраатака се разви отляво и Серано отправи високо центриране. Кълбото прехвърли всички струпали се около точката за изпълнение на дузпа футболисти и намери изпуснатия Алваро Гомес. 

Мълниеносният удар на крилото прати топката в мрежата на Пеня! 1:0!

В следващите минути Растрахо напредна по десния фланг и се озова очи в очи с Пеня, но Роберто скъси ъгъла и задачата пред нападателя стана сложна. В крайна сметка стреля, но вратарят отрази в корнер. 

ГОЛ! След ъгловия удар на домакините последва мълниеносна контраатака и Феран Торес пробяга над 40 метра с топка в крака. Когато влезе в наказателното поле, испанецът запази самообладание и стреля ниско и по диагонал в десния ъгъл на Мартинес! 1:1 - 45'

Второ полувреме

Срещата продължи агресивно с размяна на атаки в двете посоки, но дълго време не се стигна до нищо особено. Това провокира промени от двамата специалисти и така едновременно се появиха на терена след час игра българинът Слави за Унионистас, както и Левандовски, Гюндоган и Педри за "блаугранас".

ГОЛ! Жул Кунде успя да сътвори пълния обрат в 69-ата минута. Той се нагърби със самостоятелни действия пред наказателното поле и при първия възможен момент стреля срещу Мартинес. Стражът не успя да реагира на прецизно насочения удар в левия му долен ъгъл - 1:2!

ГОЛ! Още един бранител на каталунците се отчете със страхотно попадение. Един от ключовите футболисти на Шави - Балде, се озова с агресивен рейд пред вратата на домакините и мощният му удар прати кълбото в напречната греда. Топката обаче не се върна към вътрешността на наказателното поле, а се спря в мрежата на вратата. 1:3! - 73'

 

Стартови състави

Унионистас: Мартинес, Рамиро, Ерик, Лосада, Алваро Гомес, Хименес, Адри Гомес, Растрохо, Тур, Хименес, Серано;

Барселона: Пеня, Роберто, Кунде, Кристенсен, Балде, Фермин, Ромеу, Де Йонг, Торес, Гиу, Феликс;

*Българинът, известен като Слави, остава на скамейката! Вижте кой е Борислав Ивайлов Станков!

Преди мача

Един от най-любопитните факти около срещата е присъствието на българин в състава на домакините. Става въпрос за родения през 2002 г. Борислав Ивайлов Станков - по-известен като Слави. Той е под наем в клуба и е взел участие в последните шест двубоя. В половината от тях е стартирал титуляр, а в останалите е бил включен на по-късен етап. 

Отборът на българина за първи път в историята си достига до тази фаза на надпреварата. Това е първа среща с каталунския колос на аматьорите. Лошата новина за нискоразрядния отбор е, че възпитаниците на Шави са отпадали само веднъж на 1/8-финалите през последните 13 сезона - през 2021/22 от Атлетик Билбао.

Барселона няма право на нова грешка, след като през изминалите днес се провали за Суперкупата срещу Реал Мадрид (1:4). Каталунците обаче не трябва да подценяват и съперника си от трета дивизия, който отстрани Виляреал след дузпи в предната фаза. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички