Шави коментира проблемите на Барселона и разкри как ще излезе от кризата преди гостуването на Бетис


Шави коментира проблемите на Барселона и разкри как ще излезе от кризата преди гостуването на Бетис
Снимка: Getty Images

1749 0

Треньорът на Барселона - Шави, даде пресконференция преди гостуването на Бетис в Ла Лига утре (21 януари). Каталунците се връщат към мачовете в испанския елит, след като загубиха финала за Суперкупата от Реал Мадрид и надделяха над Униконистас в Купата на краля.

Испанският специалист говори за проблемите в играта на своите възпитаници и разкри, че каталунците не могат да си позволят срещу Бетис.

Отговорите на Шави

Още: "Купон" в самолета: Барселона празнувал отстраняването на Реал Мадрид от Атлетико

"Предстои ни труден мач срещу отбор, който не е загубил много срещи. Те играят добре, но позволяват и на противника да го прави. Утре не можем да си позволим да се провалим. Започнахме втората част от сезона с голям ентусиазъм и вярваме, че ще можем отново да го покажем. Представяме се добре в отбрана и при висока преса, както и когато загубим владението. Имаме проблем в последния пас, но разполагаме с много млади футболисти", сподели бившият футболист.

 Шави разкри как Барселона ще излезе от кризата

"Понякога се чувствам отчаян, защото това, което имам наум, не се получава. Искаме да играем добър футбол, както го направихме в първия мач с Бетис, както и срещу Порто и Атлетико. Трябва да побеждаваме и да сме убедителни, за да можем да се борим в различните състезания".

"Жребият срещу Атлетик Билбао за Купата на краля? Това ще е труден сблъсък, те бяха отбор, който не искахме да ни се пада. Всичко трябва да се случва стъпка по стъпка, а сега на дневен ред е Бетис. Трябва да се върнем към борбата в шампионата. Целта ни е да спечелим всичките три трофея, мотивирани сме, имаме страст и желание да се подобряваме. Убеден съм, че можем да го направим. В предстоящите мачове ще направим някои ротации, защото натрупахме умора, а играем на всеки три дни. Имаме нужда от всички футболисти".

Още: Гуардиола отговори на въпроса: Този Манчестър Сити или легендарната Барселона - кой негов тим е по-добър?

"Жоао Кансело вероятно няма да е на линия утре, но ще се завърне в срещата с Атлетик Билбао, оптимист съм за това. Араухо? Неговата най-естествена позиция е в центъра на отбраната, но поради обстоятелствата понякога се налага да действа на бека. Говорих с него и той ме помоли да играе като краен защитник", добави още испанският тактик.

Разкриха огромния проблем на Барселона, отговорен за колебливата кампания

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички