Битка в топ 4 на Ла Лига: Атлетико Мадрид ясно показа за кой е (поне) бронзът - подгони Реал за сребро (ВИДЕО)


Битка в топ 4 на Ла Лига: Атлетико Мадрид ясно показа за кой е (поне) бронзът - подгони Реал за сребро (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

790 0

Атлетико Мадрид победи с 2:1 Реал Сосиедад в дербито на топ 4 от предпоследния кръг в Ла Лига. По този начин "дюшекчиите" лишиха баските от възможността за бронз, а едновременно с това доближиха Реал Мадрид на една точка преди последния кръг.

Въпреки поражението за Реал Сосиедад отборът е с гарантирано място в топ 4, след като и Виляреал не спечели своята среща, губейки от средняка Райо Валекано с 1:2 като гост. Атлети събра 76 точки, Реал Сосиедад остава с 68, а "жълтата подводница" - с 63.

Резултатът бе открит в 37-ата минута, когато Антоан Гризман настигна топка по фланга, влезе навътре и стреля по земя. Там топката мина през няколко играчи без да бъде отклонена, което заблуди вратаря и той остана на място.

Асистенция за гола даде Родриго де Пол, като по този начин вече е замесен в 9 гола в Ла Лига през кампанията (2 попадения и 7 асистенции). Това е точно толкова, в колкото е участвал в последните си три сезон в шампионата взети заедно (4 гола и 5 асистенции).

В 73-тата минута пък успехът бе подпечатан след отлична отборна атака, която завърши с безпощаден удар на Молина в наказателното поле. Все пак интригата бе върната в последните секунди след попадение на Александър Сьорлот. Попадението бе прегледно и с ВАР за засада, но такава не бе установена.

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички