Без Меси и напук на убийствените критики: Барселона е по-добре от миналия сезон


Без Меси и напук на убийствените критики: Барселона е по-добре от миналия сезон
Снимка: Getty Images

2533 0

След като легендата на Барселона Лионел Меси си тръгна от клуба, мнозина предричаха едва ли не края на отбора, който и без това няма особено значими успехи през последните години. Тревогите бяха подкрепени и от неубедителното представяне през кампанията.

Каталунците имат 1 загуба от 1 мач в Шампионска лига (0:3 от Байерн Мюнхен), докато в испанския шампионат са записали 3 победи и 3 равенства, като все още до момента нямат поражение в Ла Лига през сезона - освен Барселона единствено лидерът Реал Мадрид, Севиля и Виляреал все още нямат загуба.

Това отрежда на "блаугранас" 6-ото място във временното класиране. А старши треньорът на тима Роналд Куман на моменти е съсипван от критики от страна на феновете и на медиите в Испания (както и представянето на отбора).

Оказва се обаче, че всъщност Барселона има по-добро начало на тази кампания, отколкото на миналата, през която в отбора все още бе Лионел Меси. Както вече споменахме, каталунците имат 12 точки към момента след 6 мача, докато през миналия сезон те имаха 8 пункта след същия брой изиграни срещи.

По отношение на головете картинката отново не се различава особено, но е в полза на сегашната кампания. Играчите на Куман са реализирали 11 гола до момента, докато преди година на същия етап те бяха вкарали с един по-малко.

Единственият критерий, по който испанският гранд е бил по-добре през миналия сезон, е допуснатите голове. Към момента те са 6 - с един повече отпреди година.

А след критиките към треньора дори излезе информация, че Барселона ще замени Куман с треньор от Лига 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички