Какво е да наследиш номер 10 в Барселона и готов ли е Ансу Фати за тази отговорност?


Какво е да наследиш номер 10 в Барселона и готов ли е Ансу Фати за тази отговорност?
Снимка: Getty Images/Guliver

3323 0

Нападателят на Барселона Ансу Фати коментира голямото събитие около него, а именно - връчването му на фланелка с номер 10, с която доскоро играеше легендата на клуба Лионел Меси. Младият футболист призна, че тази чест е и голяма отговорност, но той е свикнал да играе под напрежение.

"Благодарен съм за възможността да нося този номер. Това е чест. Но и предизвикателство, защото номер 10 значи много за Барселона. С него е играл Лео Меси, Роналдиньо и други големи играчи. Смятам, че бидейки в Барса, ти трябва да си готов за всичко. Това е най-добрият клуб в света", заяви испанският национал, цитиран от "Спорт".

"Да носиш номер 10 те поставя под напрежение, но да бъдеш в Барса - това вече означава да бъдеш под напрежение. Върху нас лежи голяма отговорност, това трябва да е ясно. Аз съм уверен в себе си и горя от желание отново да изляза на терена, да видя семейството си на стадиона, както и феновете, а също и хората, които ми помогнаха в процеса на въстановяване", допълни Фати. А ето кога младокът ще се завърне в игра за Барса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички