Бензема се видя в чудо с ВАР, но Реал Мадрид пак писа "тройка" на Елче в Ла Лига (ВИДЕО)


Бензема се видя в чудо с ВАР, но Реал Мадрид пак писа "тройка" на Елче в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5194 0

Шампионът на Испания Реал Мадрид победи тима на Елче с 0:3 като гост в мач от междинния 10-и кръг в Ла Лига. Двубоят на стадион "Мануел Мартинез Валеро" бе белязан от три отменени попадения на "кралете" от ВАР, като и при трите "Златната топка" на отбора Карим Бензема бе в положение на засада.

Още в шестата минута гол на Карим Бензема бе отменен от ВАР заради засада, но пет минути по-късно Федерико Валверде отбеляза гол, с който счупи личен рекорд (ВИДЕО). "Закачката" между Бензема и ВАР обаче не бе приключила, след като в 26-ата минута французинът отново се оказа в положение на засада при гол на Дейвид Алаба.

След час игра още един гол на Карим Бензема бе отменен заради засада. В 75-ата минута французинът все пак успя да вкара редовен гол, а след това отпразнува попадението с жест ВАР да преразгледа ситуацията. Главният съдия на мача Хесус Мансано пък си размени шеговити реплики с носителя на "Златната топка".

В самия край на срещата Реал вкара още един гол, след като влезлият като резерва Марко Асенсио се възползва от втората асистенция на Родриго в мача, за да оформи класическото 0:3. С победата Реал се откъсна с шест точки пред втория Барселона, който в четвъртък вечер излиза срещу Виляреал.

Елче пък записа седма загуба от началото на сезона и остава на последното 20-о място в класирането със само три точки в актива си. В следващия кръг Реал Мадрид приема Севиля у дома, докато Елче гостува на Еспаньол.

РАЗВОЙ НА МАЧА ЕЛЧЕ - РЕАЛ МАДРИД

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само шест минути игра Карим Бензема успя да отбележи във вратата на Елче, но голът бе отменен от ВАР заради засада. Пет минути по-късно обаче "кралете" все пак откриха, след като Федерико Валверде се разписа във вратата на домакините с прекрасен удар с по-слабия си ляв краг от границата на наказателното поле - 0:1!

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

В 26-ата минута ВАР отмени още един гол на Реал Мадрид заради засада. "Кралете" продължиха с красивия си футбол и проведоха поредната си перфектна отборна атака със серия от подавания. Дейвид Алаба се включи в атаката на отбора и комбинира с Карим Бензема, а след това успя да вкара във вратата на Елче. Бензема обаче отново бе в засада и голът бе отменен.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 61-ата минута Реал Мадрид трябваше отново да усети чувството ВАР да отмени негов гол. Карим Бензема успя да прати топката в мрежата на Елче, но само за да разбере крайното решение на ВАР, а то бе, че французинът е бил в положение на засада - както и при предишните две отменени попадения.

В 70' Андрий Лунин трябваше да спасява много опасен удар с глава на Карлос Клерк, който стреля от непосредствена близост до вратата на Реал. Пет минути по-късно Реал все пак стигна до редовен втори гол. Бензема комбинира великолепно с Родриго, за да може французинът да се разпише във вратата на Елче - 0:2!

Video edited on Kapwing

В 84' Федерико Валверде пропусна страхотен шанс да вкара втори гол в мача. Пет минути по-късно обаче Реал стигна до трето попадение, но чрез резервата Марко Асенсио. Орелиан Чуамени намери Родриго, а той центрира за Асенсио в пеналтерията, който на няколко метра от вратата нямаше как да сбърка - 0:3!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Елче: Бадия, Клерк, Бигас, Верду, Паласиос, Тете Моренте, Меркау, Гути, Маскарел, Мия, Бойе

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Алаба, Рюдигер, Милитао, Кроос, Модрич, Валверде, Родриго, Винисиус, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА ЕЛЧЕ - РЕАЛ МАДРИД

Реал Мадрид влиза в настроение в предстоящия си двубой срещу Елче, след като през уикенда победи големия си враг Барселона с 3:1 в първото Ел Класико за сезона. Така "кралете" еднолично оглавиха класирането в Ла Лига, повеждайки с три точки на каталунците.

Реал Мадрид в добро настроение

Нещо повече: в понеделник вечер футболисти на Реал Мадрид обраха наградите на церемонията за "Златната топка", като големият приз отиде при Карим Бензема. Тибо Куртоа и Винисиус също получиха награди. Стражът на "белите" обаче не е готов за игра срещу Елче и ще се завърне евентуално през уикенда.

Освен Куртоа, в лазарета на Реал остават Мариано и Дани Себайос. "Белия балет" има осем победи и едно равенство от началото на сезона, като все още не е губил мач. Елче пък е последен в подреждането, с най-слабата отбрана в първенството, като ще срещне най-силната атака в лигата.

Ето какви са коефициентите за мача Елче - Реал Мадрид!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЕЛЧЕ - РЕАЛ МАДРИД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички